Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsРублата продължава да поевтинява на Московската борса за

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsРублата продължава да поевтинява на Московската борса за
Коментари Харесай

Рублата падна рекордно заради колапса на петрола и изявленията на Фед

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Рублата продължава да поевтинява на Московската борса за четвърти следващ ден, като възобновява минимумите си от началото на май.
При търговията в четвъртък доларът се изкачи над 75 рубли за първи път от два месеца, до момента в който еврото едвам преодоля границата 89 на фона на падащите цени на петрола и изказванията на Федералния запас на Съединени американски щати за проекти за ограничение на покупките на активи заради ускорената инфлация.

В 12.46 часа московско време курсът на американската валута с утрешните разплащания се усилва с 32 копейки, до 75.03 рубли, и по-рано доближи 75.35, максимумът за 9 седмици.
Еврото се търгува на 88.7450 рубли, добавяйки 66 копейки към края на сесията в сряда.

„ Натискът върху стоковите валути продължава да се оказва от спада в цените на петрола на фона на неустановеност във връзка с договорката OPEC +, “ споделя Дмитрий Монастиршин, основен анализатор в PSB.
На фона на демарша на Обединените арабски емирства, изискващ правото на единично увеличение на производството с 600 хиляди барела дневно, цената на Brent се срина с 5 $ за три дни. В четвъртък септемврийските контракти възобновиха триседмичните минимуми от Щатски долар 72,12 за барел.
Гориво беше добавено към огъня от протокола от юнското съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати, който сподели, че управлението на американската централна банка стартира да разисква намаляването на програмата QE, при която тя залива пазарите с парични излъчвания на 120 милиарда $ на месец.

" Голямо болшинство " от гласуващите членове на FOMC имат вяра, че инфлационните опасности се " накланят нагоре ", което може да значи, че може да се наложи понижаване на размера на тласъците по-рано от плануваното, се споделя в протокола.
Отрицателният външен декор се наслагва върху увеличените покупки на задгранична валута от Министерството на финансите и вероятно от нерезиденти, конвертиращи дивиденти от съветски компании, споделя Дмитрий Полевой, капиталов шеф в Локо-Инвест.

От началото на седмицата рублата е изгубила 2,7% по отношение на $, показвайки най-лошия резултат от края на октомври. Намесата на Министерството на финансите се трансформира в основен фактор, Евгений Коган, президент на Moscow Partners IG, е сигурен: през юли страната ще вземе 4 милиарда $ от оборота на пазара - рекордна сума за 15 месеца.
„ На пазара няма неспокойствие, само че размерът на покупките в книгата с поръчки надвишава размера на продажбите, което не е постоянно казусът “, споделя Георги Ващенко, началник на отдела за търговски интервенции в съветския фондов пазар в Freedom Finance.

Данните за инфлацията оказват напън върху съветската валута, споделя той: темпът на напредък на потребителските цени доближи 6,5% през юни, откакто възобнови връх от 2016 година и на този декор вложителите минават от рубла OFZ (търсенето на която е паднало) към облигации в задгранична валута.
  За да може рублата да получи поддръжка от петролния пазар, цената на барел би трябвало да се увеличи до 75,6 $, до момента в който купувачите на валута са се възползвали от самодейността, споделя Владислав Антонов, анализатор в IAC Alpari.
Важно равнище на опозиция е равнището от 76 рубли за $, показва той: „ от него може да се чака подсилване на рублата “. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР